къща за гости софия център цена
18 авг.

Планирайте Вашето Пътуване

Когато планирате вашето пътуване, ще достигнете до решение за вида на настаняване, от което се нуждаете? В този пост ще ви дам някои съвети,  които трябва да обмислите преди да резервирате.

Колко време ще отседнете?
Ако възнамерявате да останете дълго време на определено място е подходящо да изберете апартамент/студио. Студиото има кухня и почти всичко, от което се нуждаете за дълъг по-престой. Вероятно ще можете да получите преференциални цени за по-дълъг престой.
Предложението на „Економи“: за дълъг престой: студио или апартамент / кратък престой: единична стая.

Кога ще пристигнете?
Ако пристигате късно след 10:00 часа, тогава къща за гости или хостел може да е най-добрият вариант за Вас. Често съм установил, че повечето хотели не са големи фенове на късно напускане и може също да наложат много допълнителни такси, ако планирате да пристигнете по-късно.
Предложението на „Економи“: Къща за гости или хостел.

Колко хора пътувате с вас?
Ако пътувате в голяма група и искате да останете в една и съща стая или апартамент, в зависимост от вида пътуване който сте предприели след това, може да искате да наемете за нощувка голяма стая за повече от трима гости в къща или хостел. Хотелите не са идеални за големи групи, тъй като може да се наложи да плащате за няколко стаи и това може да се добави.
Предложението на „Економи“: Хостел или апартамент

Имате ли нужда от прибори за готвене?
Ако сте на бюджет, като например когато сте пребивавали дълго време в далечна дестинация, то тогава оборудването за готвене може да е важно за Вас. В този сценарий апартамент или хостел ще бъде по-добър вариант от хотел или курорт, тъй като те често осигуряват такива удобства.
Предложението на „Економи“: Хостел или апартамент в къща за гости


Дали това е специален повод?
Ако пътувате за специален повод, като рожден ден, меден месец или нещо друго, тогава помислете дали да останете в луксозен хотел. Луксозните хотели предлагат много предимства и удобства, за да сте сигурни, че имате невероятно и запомнящо се преживяване и те често са толкова приятни, че дори не искате да напуснете хотела.
Предложението на „Економи“: Луксозен хотел или курорт


Искате ли да сте централизирани?
Ако посещавате голям град, като например столицата София и възнамерявате да прекарвате много време в проучване, тогава центъра е най-подходящото място за настаняване. Аз намирам къщи за гости често на много места и все още те са на най-достъпни цени. Докато централно разположените хотели са склонни да бъдат много по-скъпи, отколкото хотели малко по-надалеч.
Предложението на „Економи“: Малък семеен хотел,  Хостел или Къща за гости

Ще шофирате ли?
Това важи повече за градските дестинации и ако шофирате си струва да получите хотел, който предлага паркинг или да търсите предварително онлайн, за да видите какво е паркирането в района. Бих препоръчал да се избягва шофирането в градовете, тъй като това ще увеличи цената за паркиране и може да се окажете за много време в трафика.
Предложението на „Економи“: Хотел с паркинг

Колко близо е градският транспорт?
Нещото, за което винаги мисля, когато резервираме стая за нощувка, е колко близо е тя до спирки на обществения транспорт, като метро или автобусна спирка. Когато пътувах в миналото не мислеь за това и в крайна сметка трябваше да вземам такси всеки път, когато исках да отида навсякъде, което е доста скъпичко.


Искате ли социална среда?
За туристите и тези, които искат по-социална среда, тогава може да искате да останете в хостел/къща. Къщата има общи пространства, където хората се разхождат и често има вечерни събития, като например излизане на бар и др.
Предложението на „Економи“: Хотел или къща за гости

Имате ли нужда от фитнес съоръжения?
Ако държите на вашето здраве и искате да тренирате, когато пътувате, може да се наложи да останете в хотел, който разполага с фитнес уреди или да проверите дали в района има обществени фитнес зали, които дават възможност за еднократни посещения. Като цяло ако имате нужда от фитнес уреди, е добре да останете в оборудван хотел.
Предложението на „Економи“: Хотел

Други съображения?
Няколко други неща, които трябва да се вземат предвид, които също са важни при резервиране някъде, където да останете, включват:

  • Дали  това място за настаняване има добри отзиви
  • Цената отговаря ли на вашия бюджет
  • Ако се нуждаете от специална помощ, като например асансьор или рампа за инвалидни колички, да ли в помещенията има
  • съоръжения
  • Времената за настаняване и напускане да работят за вас

Ако все пак дойдете на гости в гр. София по работа или удоволствие, не забравяйте, че най-ниските цени са в къща за гости „Економи“.

Намираме се в центъра на София в близост до метростанция Лъвов Мост и Централна автогара и ЖП гара.